Tell a Friend

Deel jullie ervaringen

Ben je aan de slag gegaan met het verdiepen van jullie relatie? Mail ons dan jullie ervaringen met ons programma. Hoe hebben jullie het aangepakt? Wat werkte goed en wat minder? Welke invloed had dit op het contact met je partner?

Als je erin toestemt dat wij jullie ervaringen (anoniem) publiceren kun je - geheel vrijblijvend - advies krijgen van de auteurs.

Mail ons jullie ervaringen ...

Lees wat anderen schreven over hun ervaringen met het programma Verdiep je relatie ...

Volg ons weblog

Op Valentijnsdag 2011 zijn we een weblog gestart met anekdotes, tips, actuele ontwikkelingen en beschouwingen over relaties. Bezoek ons Weblog Verdiep je relatie.

 

Ontvang een relatiequote
in je mailbox

Maandelijks mailen wij een korte uitspraak naar vrienden van deze site.
Klik hier om je mailadres toe te voegen aan onze verzendlijst.

 

Columns

Als het even tegenzit, loop je daar meestal niet mee te koop. Buiten je directe vriendenkring vermoedt meestal niemand wat er zich binnenskamers afspeelt. Via onze cliënten krijgen wij een inkijkje in de meest uiteenlopende gezinssituaties. Vaak komen de onderliggende vragen overeen. Mocht je denken dat je de enige bent bij wie niet alles gladjes verloopt, lees dan onze columns. Hierin beschrijven we kort en bondig waar koppels zoal tegenaan lopen.

Column: Crisis als kans
Column: Dagenlang zwijgen
Column: Flitsscheiding
Column:
Taalgebruik

 

Maatschap
De Meyboom

Auteurs/therapeuten Angèle Nederlof en Sjaak Vane begeleiden sinds 1988 groepen en individuen vanuit een interactieve benadering.
Lees verder over de auteurs van Verdiep je relatie...

Ervaringen

Wij werken reeds jaren met het programma Verdiep je relatie, zoals beschreven in ons boek. Ervaringen van onze cliënten hiermee, kun je hieronder lezen:

 

Ik ben nu bezig om belangrijke gespreksregels en passages uit jullie boek op te schrijven en dit als leidraad te gebruiken voor onze gesprekken. Ik heb aan de binnenkant van de keukenkastjes twee "spreuken" opgehangen waar wij ons op moeten concentreren: 'Ik vertel je wat ik voel' en daarnaast:
'Ik luister naar jouw beleving' Zo worden we er iedere keer aan herinnerd als we het kastje open trekken. 
De komende tijd gaan we intensief met het boek aan de slag en ik zal jullie onze ervaringen mailen.

N en Y Den Haag/Goes


Wij zijn nu bezig aan de hand van jullie boek 'Verdiep je relatie' stap voor stap dichter tot elkaar te komen en op gevoelsniveau contact te maken. Dat is soms nog heel lastig, maar we merken dat we al anders met elkaar communiceren dan voorheen en dat is heel fijn, want het loopt dan niet zo snel meer uit de hand. De opdrachten zijn erg goed; door dingen hardop uit te spreken worden we ons bewust van ons verleden en hoe dit mogelijk een invloed heeft op het heden. Ook maakt het soms (heftige) emoties los en brengt het ons op gespreksonderwerpen waar we anders niet zo snel op gekomen zouden zijn. Nogmaals bedankt en we hebben het vertrouwen dat het boek ons verdere begeleiding kan geven.

S en E Amstelveen

 

Nogmaals bedankt voor de hulp. Wij zijn er goed mee aan de slag gegaan. Hebben nagenoeg iedere dag een moment waarop we dingen delen en gaan langzamerhand steeds meer de verdieping in. Dat voelt goed. Al merk ik dat ik me ook wel eens aangevallen voel, maar dat praten we nu eerder uit. Met vallen en opstaan komen we verder. Jullie programma is heel concreet en dat is wel iets voor mij.

G en T. Zwolle.

 

Toen ik las wat jullie schreven, dacht ik meteen: ja hier draait het eigenlijk om. Goed beschouwd, is het niet zo moeilijk om op een goede manier met elkaar om te gaan. De praktijk is wel wat moeilijker, soms. Wanneer je erg druk bent of gestresst, loop je snel voorbij aan wat de ander van je verwacht. En ook wat je zelf op dat moment wilt. Het voeren van een verdiepend gesprek is eigenlijk een prima idee om dat te voorkomen. Hoewel ik er in eerste instantie nogal tegenop zag, is het me ronduit meegevallen. Dat kwam misschien omdat ook mijn partner bereid was om op een andere manier op mij in te gaan. We leerden minder met het vingertje naar elkaar te wijzen, en dan wordt het vanzelf veel fijner om elkaar op te zoeken voor een gesprek.

H en M. Bergambacht.

 

Ooit hadden wij de gewoonte om uitvoerig met elkaar te praten. Maar nadat de kinderen in ons leven zijn verschenen, namen we daar niet meer de tijd voor. Dat is eigenlijk ons belangrijkste les gebleken. We moeten tijd uittrekken voor elkaar. Zoiets doe je ook op je werk om te overleggen met een collega. Vreemd eigenlijk dat je als je thuis bent je zo slordig met elkaar omgaat. Dat je elkaar niet vraagt om even bij te praten. Doordat je dat lange tijd niet doet, kom je tegenover elkaar te staan en dat maakt de drempel om te praten alleen maar hoger. Jullie programma heeft dat doorbroken. We zijn er met veel enthousiasme aan begonnen. Nu moeten we echt proberen dit vol te houden. We zijn op de goede weg.

N. en S. Amsterdam

 

Nadat we bij de Meyboom een weekendarrangement hadden gevolgd, stonden we voor de taak er nu samen iets beters van te maken. Dat vraagt enige discipline, want wij zijn nog al chaotisch van aard. Het programma dat jullie schetsen biedt wel houvast. Ik merk dat ik langzaam erop begint te vertrouwen dat wij nu werkelijk tijd voor elkaar uittrekken. En allebei zijn we veel bewuster geworden hoe we die tijd gebruiken. Zo hebben we afgesproken elkaar gedurende 10 min. aan het woord te laten. Dat voorkomt dat je je eigen verhaal gaat doen, en niet luistert naar de ander. Deze regel was niet zo moeilijk om in te voeren, maar de verleiding is groot ervan af te wijken. Dan ga je toch weer je mening geven over wat je vindt en vergeet je te luisteren naar wat die ander met je wil delen. Op de momenten dat ons dat wel lukt, merken we meteen dat de sfeer veel fijner wordt. Het lijkt weer een beetje als vroeger toen we dit eigenlijk vanzelf deden. Vreemd eigenlijk, dat je zoiets kwijtraakt? Want toen we elkaar pas kenden, konden we uren met elkaar praten. Nu komt die diepgang weer een beetje terug in onze relatie. Heel erg bedankt.

Y. en R. Blerick